Verschillende oorzaken kunnen ervoor zorgen dat je moeilijk in slaap komt. Veel Nederlanders hebben regelmatig last van slaapproblemen, waarbij ze moeite ondervinden met in slaap vallen, hierdoor lang wakker liggen en zodoende niet voldoende rust krijgen. Dit duidt op symptomen van slapeloosheid, of insomnie.

Een effectieve methode om wat aan je slaapproblemen te doen is Neurofeedback. Het is belangrijk om eerst vast te stellen waar de slaapproblemen vandaan komen en wat bijdraagt aan het verschijnsel ervan. Je wilt immers graag weer goed in slaap vallen en een goede nachtrust krijgen. We zetten neurofeedback in om helder te krijgen welke hersenactiviteit zorgt voor de bestaande slaapproblemen.

Constant afwijkende hersenactiviteit
Bij slaapproblemen is er vaak sprake van een afwijkende hersengolfactiviteit in de hersenen. Dit treedt niet enkel op tijdens de periodes waarin je de slaap moeilijk kunt pakken. De veranderingen in hersenactiviteit zijn eveneens merkbaar overdag, wanneer je gewoon wakker bent. Slaapproblemen hebben een uitwerking op de remslaap, die het gevolg is van laag frequente hersengolven. Als er sprake is van een te hoge frequentie aan hersenactiviteit tijdens de nachtperiode, zal het moeilijker zijn om op de juiste manier voldoende effectieve slaap te krijgen. Neurofeedback kan goed worden toegepast om dergelijke vormen van slaapproblematiek aan te pakken.

Resultaten van Neurofeedback
Neurofeedback zorgt ervoor dat je brein rustiger gaat worden en weer meer in balans komt. Slaapproblemen of slaapstoornissen kunnen hierdoor verminderen of zelfs verdwijnen. Je zult sneller in slaap vallen en minder lang wakker liggen en tevens minder vaak wakker worden gedurende de nacht. Bijkomstige positieve uitkomsten die met neurofeedback te behalen zijn, zijn dat vermoeidheidsklachten zullen afnemen en de hoofdpijnen die volgen op vermoeidheid zullen eveneens minder vaak voorkomen. Je zult profijt bemerken op tal van fysieke, emotionele en mentale problemen die voortvloeien uit het hebben van slaapproblemen.

Het is een effectieve methode om tal van klachten gelijktijdig aan te pakken. Naarmate je meerdere behandelingen bent ondergaan, zullen de hersenen zelf de nieuwe signalen kunnen aanmaken en zullen de klachten verder afnemen. Neem contact op met een praktijk bij jou in de buurt voor het maken van een afspraak. Zij kunnen je verder adviseren over welk behandelprocedure mogelijk is en wat je van de behandeling kunt verwachten.