Vaak ervaar je sombere gevoelens, bemerk je een duidelijke vermindering van interesse voor dingen die eerder altijd je aandacht hadden en heb je nergens meer echt plezier in. Ook kun je slaapproblemen ervaren en in het ergste geval kan zelfs de zin om te leven je lijken te zijn vergaan. Wanneer deze symptomen langer dan twee weken aanhouden, kun je redelijk vaststellen dat er sprake is van een depressie. Het is dan belangrijk om hier professionele begeleiding bij te zoeken om een herstel te kunnen realiseren.

Er zijn verschillende technieken en methodes die kunnen helpen om je weer beter en levenslustiger te voelen. Neurofeedback is eveneens een effectieve methode die je kan helpen om weer terug in balans te komen. Laat je ondersteunen bij depressie door een praktijk bij jou in de buurt door het meten van de hersenactiviteit, om zo vast te stellen waar een disbalans optreedt. Wanneer dit wordt opgeheven, nemen ook de depressieve klachten af.

Behandelprocedure bij depressie
Bij Neurofeedback therapie wordt specifiek gekeken naar de gebieden in de hersenen die een afwijkend patroon vertonen. Dit veroorzaakt de intensiteit van de depressie en kan zo in de kern worden hersteld. Er zal positieve feedback worden gezonden wanneer hersengolven de juiste frequentie vertonen, waardoor hier een beloning wordt ontvangen. Dit kan in de vorm van beelden zijn, maar ook geluiden, waardoor de hersenen een nieuwe associatie krijgen en na enkele behandelingen zelfstandig de juiste frequentie zullen gaan oppakken. Zo wordt de disbalans in de hersenen opgeheven en zal het brein overal beter en stabieler gaan functioneren. Emotioneel en mentaal zal hierdoor een verbetering optreden, waardoor de sombere stemming zal afnemen. In overleg met de huisarts zal na verloop van tijd zelfs de medicatie kunnen worden afgebouwd, als deze voor de depressie werd genomen.

Resultaten van een Neurofeedback behandeling
Door neurofeedback als behandeling voor depressie in te zetten, kun je enkele resultaten verwachten. Er zal een verbetering je stemming optreden, waarbij sombere gevoelens zullen afnemen. Ook zul je minder vermoeid zijn, weer zin in het leven krijgen en gemotiveerd raken om dingen te ondernemen. Tevens zul je een toename in je zelfvertrouwen kunnen bemerken.

Meer informatie over de werking van Neurofeedback kun je opvragen door contact op te nemen met een praktijk bij jou in de buurt. We spreken dan graag af voor het maken van een intakegesprek om te bekijken wat Neurofeedback voor jou kan betekenen om de depressie te behandelen.