ADHD staat voor Attention Hyperactivity Disorder en kinderen en volwassenen die hier mee te maken krijgen, ervaren aandachtsproblemen in combinatie met of zonder hyperactiviteit. Vaak is het lastig om de aandacht bij zaken te behouden, vind je het moeilijk om je te concentreren en handel je vaak snel en actief met een impulsieve inslag.

Neurofeedback kan zeer goed voor ADHD worden ingezet omdat deze therapie balans brengt in de hersengolven, juist waar er iets misgaat bij het overbrengen van informatie tussen hersencellen. Chemische reacties, veroorzaakt door neurotransmitters zorgen ervoor dat de hersendelen die gericht zijn op gedrag een afwijkende hersenactiviteit vertonen. Met Neurofeedback wordt juist dit aangepakt, waardoor er mooi resultaten mee zijn te behalen. Bij een van onze praktijken kun je aan de slag met Neurofeedback. Klachten nemen hierdoor vaak af of verdwijnen soms zelfs geheel.

Afbouwen van medicatie
Voor ADHD wordt vaak krachtige medicatie voorgeschreven om de symptomen onder controle te krijgen en meer rust te brengen in het gedrag en hersengebied bij mensen met dit ziektebeeld. Niet altijd wordt er even goed op de medicatie gereageerd. Het kan zijn dat er weinig effect optreedt bij het nemen van medicatie of je krijgt te maken met bijwerkingen, die een nieuw probleem geven.

Door Neurofeedback in te zetten en het ziektebeeld bij de bron aan te pakken, namelijk in het brein waar afwijkende patronen in de hersenactiviteit merkbaar zijn, is het mogelijk om te zijner tijd met de medicatie af te bouwen. Hiermee zijn gunstige resultaten te behalen en zal altijd in overleg met een huisarts plaatsvinden.

Je probeert je te concentreren
Bij mensen met ADHD is een afwijkende hersenactiviteit zichtbaar, wanneer je je probeert te concentreren. Er zou een verhoging van een activiteit moeten opspelen in een bepaald gedeelte van de hersenen, maar bij mensen met ADHD is juist eerder een vertraging van hersengolven op te merken. Dit zorgt ervoor dat de aandacht sneller is afgeleid en verspreid over meerdere zaken.

Resultaten van Neurofeedback op ADHD

Neurofeedback werkt heel effectief op klachten van ADHD. Het is één van de betere behandelmethodes en het biedt goede resultaten om het mogelijk te maken om met medicatie te kunnen afbouwen. Je zult een duidelijke verbetering bemerken in de mate waarop je je kunt concentreren en je zult meer rust in het hoofd ervaren.

Ook de hyperactiviteit en impulsiviteit zullen aanzienlijk afnemen waardoor je rustiger wordt in gedrag en ook beter kunt nadenken voordat je handelt. De communicatie met anderen zal stabieler verlopen, doordat je je minder emotioneel overweldigd voelt, beter rust kunt nemen om te luisteren en daardoor jezelf ook beter verstaanbaar kunt maken. Dit zal een positief effect hebben op je gevoel van zelfvertrouwen waardoor het algemeen functioneren in het dagelijks sociaal verkeer een stuk aangenamer zal worden.

ADHD behandeling met neurofeedback

Er zijn genoeg positieve uitkomsten te vermelden, die met een behandeling van Neurofeedback zijn te behalen. Als je graag wilt weten hoe we jou verder kunnen helpen, neem dan contact op met een praktijk bij jou in de buurt.